Nuo 1979 metų, kiekvienais metais spalio 16 dieną minima Pasaulinė maisto diena. Pasaulinę maisto dieną švęsti pasiūlė Maisto produktų ir žemės ūkio organizacija (FAO Food and Agriculture Organisation). Jos uždavinys atkreipti dėmesį į sveiką mitybą, maisto trūkumo pasaulyje problemą, kovoti su badu, skurdu ir prasta mityba, plėsti žemės ūkį pasaulyje. Pasaulyje suskaičiuojama apie 821 mln. badaujančių žmonių. Trečiose pasaulio šalyse dėl maisto nepritekliaus vaikai užauga liesi ir psichiškai atsilikę, alkis jiems neleidžia susikoncentruoti ir mokytis. Dėl neprivalgymo prastėja ir suaugusiųjų darbo kokybė, o tai stabdo  visos šalies ekonomikos lygį.

     O tuo metu Europoje kasmet išmetama daugiau nei 100 milijonų tonų maisto produktų. „Eurobarometro“ apklausos duomenimis, 16,7 proc. lietuvių prisipažino nuolat išmetantys apie 30 proc. įsigytų maisto produktų, todėl mes turime išmokti mažinti maisto atliekas, maitintis sveikiau, džiaugtis ką mums duoda gamta. Kasdien  suvalgyti šviežių ir įvairių vaisių ir daržovių, uogų, riboti druskos ir cukraus kiekį, pakankamai vartoti skysčių ir vadovautis kitomis sveikos mitybos taisyklėmis. To mokinosi ir Paįstrio Juozo Zikaro gimnazijos moksleiviai, mokėmės plėsti sveikos mitybos racioną, juk gyvename ne tam, kad valgytume, o valgome tam, kad gyventume!

684dfb75-9b38-45f4-8585-c6c81095444b

44051364_2113137362347753_4086147966048403456_n

44156220_265755247413474_5106195204130471936_n

Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė

Irma Rimšienė