Gruodžio 19 dieną vyko „Sveikos gyvensenos mokymai“, kurių metu dalyviai gamino, degustavo įvairų maistą. Mokymus vedė sveiko maisto technologė, sveikatos koučerė, vaikų ir dietinio maitinimo ekspertė, knygų autorė ir lektorė Raminta Bogušienė.
Mokymai vyko gruodžio 19 dieną 14:00 valandą Panevėžio mokymų centre, juose dalyvavo 17 dalyvių. Paskaitos metu dalyviai gamino maistą, jį degustavo ir pabaigoje aptarinėjo skonių variacijas ateinančių švenčių stalui.
Paskaitos metu sužinojome daug įdomių maisto gaminimo variacijų ir drąsių skonių eksperimentų. Naudingi patarimai buvo susiję su maisto gaminimu ir sveikesnių alternatyvų išbandymais prieššventiniu laikotarpiu. Dalyviai gamino kibinus, žuvies kąsnelius traškiame apvalkale, burokėlių užtepėle su pilno grūdo duona, išskirtinio skonio salotas ir desertą su ledais. Seminaro pabaigoje dalyvių pagaminti patiekalai buvo testuojami ir vertinami. Diskutuojama kokios variacijas galima būtų bandyti kitą kartą ir kokie skoniai dera tarpusavyje.
Mokymai praėjo gerai ir dalyviai liko patenkinti išmoktomis naujomis gaminimo pamokomis.
Visuomenės sveikatos stiprinimo specialistė
Toma Pulokaitė