Norint jaustis sveikai ir energingai – svarbu mitybos racione užtikrinti kuo įvairesnį maistą. Vienas svarbiausių ir organizmui itin reikalingų produktų – grūdinės kultūros, įsitaisiusios mitybos piramidės apačioje. Grūdinės kultūros produktai, tokie kaip duona, kruopos, makaronai yra ypač reikalingi sveikatai. Remiantis Sveikatos apsaugos ministerijos rekomendacijomis grūdinės kilmės maistą reikėtų vartoti bent kelis kartus per dieną. Mokslininkų teigimu, tam, kad organizmą aprūpintumėte reikiamomis medžiagomis, reikėtų rinktis viso grūdo produktus, mat juose yra daugiau skaidulinių medžiagų, mineralų bei vitaminų.
Pažagienių mokyklos- darželio „Pelėdžiukų“ grupės vaikų, užsiėmimo apie sveiką mitybą metu paklausus, kokius viso grūdų produktus galėtų išvardinti, pirmiausia ištarė „duona“. Taigi, pamokėlės metu VSP specialistė vaikams pasakojo apie duoną ir jos produktus, aiškinosi duonos kelią, deklamavo eiles, skirtas duonai, skaitė pasaką apie sveiką mitybą ir degustavo įvairias duonos rūšis, aiškindamiesi koks duonos skonis.
Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė
Aušra Rapkevičienė