Kad papusryčiauti, reikia ankščiau atsikelti, apgalvoti, pasiruošti, o rytais trūksta apetito, todėl neretas pusryčius praleidžia ir juos pakeičia užkandžiavimu iki pietų. Pusryčiai yra naudingi dėl geros savijautos, puikios nuotaikos, sotumo jausmo, dėl fizinės sveikatos. Sočiai pavalgę pasikrauname energijos visai dienai ir galime kokybiškai sportuoti, mokintis ir žaisti, mes jaučiamės aktyvūs, gebame sukoncentruoti savo dėmesį, imtis darbų. Pusryčiams pasirinkus grūdus, daržoves, pieno gaminius ir baltymų šaltinius, galima išvengti impulsyvaus užkandžiavimo dienos eigoje. Taip pat tinka pilno grūdo sumuštiniai su sveikais priedais. O jei ryte nesijaučiame alkani, pastebėkite ar neprisivalgote vakarais prieš miegą. Paskutinis valgymas turėtų būtų trys valandos iki užmiegant.
Lapkričio 8 d. į Raguvos gimnazijos Miežiškių skyrių atvyko Tigras ir Paršelis ir parodė spektaklį „Tigro pusryčiai“. Aktoriai iškėlė klausimų lietų apie tai, ką vaikai valgo pusryčiams. Kiekvienas galėjo papasakoti kas yra ant jo pusryčių stalo, koks maistas skaniausias, kuo jis naudingas, ar vaikai draugauja su košėmis, kuo galima jas pagardinti arba ką užkandžiauti, kad būtų ir sveika ir skanu. Daug klausimų privertė susimąstyti ne tik vaikus, bet ir suaugusius.
Jeigu neturi įpročio pusryčiauti, pradėk nedelsdamas. Mažais žingsneliais ir net nepastebėsi, kaip nebegalėsi pradėti savo dienos nepasistiprinęs maistingais pusryčiais.
Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė
Simona Šukė