2022 m. gegužės 24 dieną Velžio gimnazijoje su 4b klasės mokiniais gaminome sveikuoliškas vaisių-uogų salotas. Mokiniai patys plovė iš namų atsineštus vaisius bei uogas, atsargiai pjaustė peiliais, lupo vaisių žieveles. Kiekviena grupelė turėjo sugalvoti salotų pavadinimą. Vaisių ir uogų salotos taip mokiniams patiko, kad jų neliko akimirksniu.
Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) rekomenduoja vaisių ir daržovių vartoti ne mažiau kaip penkis kartus per dieną ir vienam asmeniui per dieną jų suvartoti bent 400 gramų. Vaisiai ir daržovės mūsų organizmui reikalingi dėl to, kad juose ypač gausu C, PP, A, K bei B grupės vitaminų, kitų mums naudingų medžiagų, taip pat mineralinių medžiagų – kalio, kalcio, fosforo, magnio, geležies, kurie mažina riziką susirgti įvairiomis širdies bei kraujagyslių ligomis, virškinamojo trakto sutrikimais bei kitomis ligomis.
Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė
Gabrielė Vainauskienė